Starostlivosť o zuby pri chorobe

S chladným a premenlivým počasím prichádza aj obdobie chorôb. Niekedy aj napriek nášmu veľkému úsiliu sa nevyhneme ochoreniu. Preto je dobré vedieť ako sa o svoj úsmev starať v prípade dostanete napríklad chrípku.

Celý článok

Váš zubár v Košiciach

Zubná ambulancia Family Dent v Košiciach sa zameriava na poskytovanie kvalitnej stomatologickej starostlivosti. Ponúka široké spektrum stomatologických služieb vrátane preventívnej starostlivosti, protetiky a chirurgie. Využívame moderné technológie, postupy a všetky zákroky vykonávajú skúsení zubní lekári.

Celý článok

Zirkónové korunky - zdravý a krásny úsmev na celé roky

Zubné korunky sú ideálne zubné náhrady na zlomený alebo inak poškodený zub. Korunka nahradí len povrch zubu, vráti mu jeho tvar, zvýši odolnosť zvyšku zubu a zlepší estetický dojem z chrupu.

Celý článok

Zubné implantáty

Zubné implantáty sú jedným z riešení ako nahradiť chýbajúci zub. Či už prišiel pacient o zub extrakciou (trhanie zubu) alebo zub sám vypadol je dobré čo najrýchlejšie vzniknutú medzeru v zuboradí nahradiť implantátom.

Celý článok

Systém CEREC

Oprava zlomeného zubu, vytvorenie korunky či mostíka bolo v minulosti otázkou niekoľkých návštev zubného lekára a aj viac ako jedného týždňa. Pacient musel počas tej doby chodiť s obrúsenými zubami do práce či medzi ľudí, čo neraz spôsobovalo stres alebo sa obávať citlivosti na studené podnety či strpieť neustále pobolievanie zubu. V súčasnosti sa čas skrátil a novú korunku môže mať pacient vďaka systému CEREC hotovú za pár hodín.

Celý článok

Endodoncia, alebo ako zachrániť zub?

Endodoncia, alebo endodontické ošetrenie je ošetrenie zubných kanálikov, ktoré sa vykonáva pri zápale zubnej drene. Cieľom endodoncie je odstránenie infikovaného tkaniva a baktérií z kanálikov a ich hermetické uzavretie. Často krát je endodoncia poslednou možnosťou záchrany zubu pred vytrhnutím.

Celý článok